Zowel bij dyscalculie als bij rekenproblemen die niet als dyscalculie worden aangemerkt kan Rekenlicht uw kind begeleiden. Daarbij hanteren wij als kernwaarden kindgerichtheid, plezier, beweging en verbinding – verbinding met het kind, maar ook met de ouders en de school.
- Dicht bij het kind. Bij Rekenlicht geloven we dat begeleiding dicht bij het kind moet plaatsvinden. In letterlijke zin, op school of in een vestiging in de buurt. Maar ook door de begeleiding te laten aansluiten op wie het kind is, wat het kan en wat het graag doet.
- Spelen en bewegen. Begeleiding door Rekenlicht heeft een hoog ‘sport en spel’ gehalte. Onze methoden en materialen zijn ontworpen om op een speelse manier met cijfers te leren omgaan. Want spelen en bewegen geven ontspanning en nemen stress en blokkades weg. Zo verandert verzet tegen cijfers in een spel met cijfers!
- Ouders betrekken. Als ouder wordt u nauw bij de begeleiding van uw kind betrokken. Onze begeleiders geven tips en adviezen om thuis met uw kind te oefenen. Ook organiseren wij Rekencafés, waar u samen met andere ouders meer kunt leren over manieren om het rekenen voor uw kind leuker en makkelijker te maken.
Heeft uw kind moeite met rekenen, maar twijfelt u of er sprake is van een rekenachterstand of dyscalculie? In deze blog leggen wij graag de verschillen uit.